Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “254,2 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tarihimizin en yüksek rakamı olan 31,2 milyon istihdamla ekonomi Programımızın başarısını kanıtladık. 254,2 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kadına şiddetle mücadelenin odunsuz devam ettiğini ve 64 binden fazla mağdura takviye güç verdiklerinin altını çizen Erdoğan, “Şehit yakınlarının, gazilerin her sorunda yanında olduk. aile ve sosyal hizmetler programları, dul kadınlarımız ve Roman vatandaşlarımız gibi ihtiyaç sahibi birimlere de hizmet veriyoruz.Sosyal konut yardımı projesi başlatacağız.Koruyucu desteklerle yoksulluğun sonuna yaklaşan ailelerimizin yanında olacağız. önleyici sosyal yardım kalkanı Mevcut kaynaklarımızla daha çok vatandaşımıza ulaşabileceğimiz modelleri hayata geçireceğiz Avrupa’dan Suriye’ye tüm etki alanlarımızda vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize yönelik ilave rehberlik ve destek hizmetlerini artıracağız. Ailesine destek olduğumuz çocuk sayısı 180 bine 17 yeni yaşlı ve engelli merkezini hizmete açıyoruz. Arttıkça bakım güvenlik sistemi geliştirmeye devam edeceğiz. Bir araştırmaya başlıyoruz. Kadınlarımızı hayatın her alanında destekleyecek yeni projelere imza atıyoruz.”

“Yaklaşık 17 milyon ton tahılın dünya pazarlarına ulaşmasını sağladık”

Geçen yıl Dışişleri’ndeki Türk diplomasisinin seviyesinin teyit edildiği, krizlerin çözümündeki kilit rolünün ve etkinliğinin teyit edildiği bir dönemi geride bıraktıklarını hatırlatan Erdoğan, “Küresel ve bölgesel gündemi, Aktif, çok boyutlu girişimci ve insancıl dış politika anlayışımızla ülkemizin çıkarlarını gözeten, yıl boyunca devlet ve hükümet düzeyinde toplam 200 telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Ülkemizde Avrupa, Asya’dan Balkanlar’a Çok taraflı toplantılara katılmak, çalışmak ve resmi ziyaretler düzenlemek için 27 ülkeyi gezdik.Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesine bir rezidans düzenledik.Toplam 275 ikili görüşme gerçekleştirdik. Rusya ve Ukrayna’nın ortasında yaşanan krizin sona erdirilmesi ve sorunun diplomatik yoldan çözüme kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Montrö Sözleşmesi’ni uygulayarak tansiyonun Karadeniz’e sıçramasını ve tırmanmasını engelledik. biz ünlüyüz Arabuluculuk ve kolaylaştırma çalışmalarımız sayesinde tarafları İstanbul Antalya’da buluşturduk. İstanbul Tahıl Mutabakatı’nı hayata geçirerek bugüne kadar yaklaşık 17 milyon ton tahılın dünya pazarlarına ulaşmasını sağladık. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail ve Mısır ile ilişkilerimizde karşılıklı temaslarla ivme kazandık. Azerbaycan ile bağlarımız tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından insani diplomasi alanında 15 uçak ve 13 tren yardım malzemesi gönderdik. Afganistan’a 7.200 tondan fazla yardım malzemesi taşıyan 6 adet sorunsuz tren teslim ettik. Covid-19 salgını kapsamında Afrika’daki kardeşlerimize 4,5 milyon doz aşı bağışında bulunduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci olarak katılmasını önemli bir diplomatik başarı olarak kaydettik. Bosna Hersek’teki siyasi tıkanıklığın giderilmesi, tansiyonun düşürülmesi ve Kosova ile Sırbistan’ın çıkarları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Madrid’de imzalanan üçlü muhtıra ile İsveç ve Finlandiya’da terör ve savunma sanayi ile mücadelede beklentilerimizi karşılamayı taahhüt ettiler. Afrika’daki büyükelçilik sayımız 44’e, Latin Amerika ve Karayipler’deki diplomatik misyon sayımız ise 19’a ulaştı. Birleşmiş Milletler Genel Konseyi’nin 15 Mart’ı Uluslararası İslam Fobisiyle Mücadele Günü olarak kabul etmesine katkı sağladık. Balkanlardan Uygur Türklerine, Kırım Tatarlarından Irak ve Suriye Türkmenlerine, Ahıska Türklerine kadar tüm soydaşlarımızın yanında olduk.”

Cumhuriyetimizin birinci asrı olan ve dış teşkilatımızın kuruluşunun 500. yıl dönümünün bu yıl Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, “Olumlu yönünü artırarak devam edecek olan barış ve işbirliğinin kapılarını aralayacağız. Küresel ve bölgesel konulardaki katkılarımızı artıracağız” dedi.

Seçimlerde meşru olarak cumhurbaşkanlığını üstlenen Sayın Lula’ya yönelik şiddeti kınıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’da yaşananlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bu vesileyle, Brezilya’da son dönemde yaşanan olaylardan dolayı üzüntü ve endişelerimizi ifade etmek istiyorum. Seçimlerde yasal başkanlık görevini üstlenen Sayın Lula’ya yönelik şiddeti kınıyoruz. Ulusal Meclis’e yönelik şiddeti kınıyoruz, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Yargıtay binası… “Demokraside eylemin yeri olmadığına inanıyoruz. Brezilya’da Başkan Lula’ya desteğimizi ve Brezilya halkına saygımızı yineliyoruz.”

“İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık”

Geçen yıl küresel krizlerin ekonomi üzerindeki yıkıcı etkilerinin devam etmesine rağmen ilk 3 çeyrekte yüzde 6,2 ile güçlü ve dengeli büyümenin sürdürüldüğünü kaydeden Erdoğan, “İnşallah büyümeyi ilk çeyrekte tamamlarız. OECD ve G-20 ülkeleri arasında orta sıralarda yer alıyoruz.Tarihimizin en yüksek rakamı 31.2 milyon.İktisat programımızın başarısını istihdamla kanıtladık.254.2 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık. Güçlü ihracat ve turizm performansımıza rağmen emtia fiyatlarındaki keskin artışlar nedeniyle cari açığımızın arttığının farkındayız. Kendi güç kaynaklarımızı harekete geçirerek bu süreci tersine çevirecek adımlar atıyoruz. En önemli yükümüz ” Yıllık yüzde 64,27 olan enflasyon oranını geride bıraktık. Önümüzdeki aylarda bu oranın kademeli olarak düştüğünü göreceğiz” dedi.

Mali disiplinden taviz vermediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütçedeki faiz giderlerini 3 puan indirerek diğer alanlarda da milletimize daha çok hizmet edebileceğimiz bir kaynak oluşturduk. vatandaşlarımızı enflasyondan korumak için uyguladığımız vergi indirimleri, sübvansiyonlar ve ek matrahlar… Kamu borç stokunun milli gelire oranı Japonya’da yüzde 264, ABD’de yüzde 122, Euro bölgesinde yüzde 93 iken, Ülkemizde yüzde 35. Bu kapsamda sadece vazgeçtiğimiz vergi tutarı 279 milyar lira” dedi.

Hanehalkı elektrik tüketiminde ortalama yüzde 60, doğalgazda ise yüzde 80 oranında sübvansiyon sağlayarak yaklaşık 400 milyar liranın vatandaşın cebinden çıkmasını engellediklerini vurgulayan Erdoğan, yaptırım sorunlarının çözülmesi için 5 milyona yakın ailenin daha devreye gireceğini söyledi. 2 bin liraya kadar alacak, bir milyon vatandaş da varlık yönetim şirketlerine 2 bin 500 lira ödeyecek. Hazine olarak borç aldıkları bilgisini verdi. Kayıt dışı ekonomi ve fahiş fiyat artışları için 1 milyonun üzerinde denetim ve soruşturma yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ayrıca bir milyondan fazla mükellefin mali tablolarını ve vergi harcamalarını risk analizine tabi tuttuk. Hazinemizden tarım sektörünün güçlendirilmesi için ek destek sağladık. Faiz oranlarındaki indirimler sayesinde iç borçlanma maliyetini yüzde 25,6’dan düşürdük. yüzde 10,7’ye ve ortalama vadeyi 70 aya çıkardı.”

Küresel finansal sistemdeki zulme rağmen sukuk gibi formüllerle dış borçlanmada avantajlı hale geldiklerini belirten Erdoğan, “Devlet katkısını yüzde 30’a çıkardık, fonlama seçeneklerini artırdık, 18 yaş altı da dahil ettik. Bireysel Emeklilik Sistemini tabana yaymak için en somut örneği kullanılan kredi hacminin 4 katına çıkmasıdır” dedi.

“Bu yıl ekonomide yıllık ortalama 1 milyon istihdam artışı ile yolumuza devam edeceğiz”

Düşük faizli kredilerle sanayi ve turizm yatırımlarını teşvik ettiklerini, Hazine destekli kefalet sistemiyle yaklaşık 116 milyar liralık ek kredi imkanı yarattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracat ve üretime zemin hazırladık. ihracat avantajı ile sanayicinin üretim ve faaliyet faydalarına uygulanan kurumlar vergisi oranını yüzde 1’e indirerek elektrikli araçların geliştirilmesine yönelik mühendislik hizmetlerine KDV istisnası getirdik.Döviz Korumalı Mevduat ile yatırımcıların kendi paramıza dönmesini sağladık. ve 1,37 trilyon TL ile yaklaşık 2 milyon mudinin yer aldığı katılma hesapları Altın Birikim Sistemi ile vatandaşlarımıza ek gelir ile inançla altınlarını saklama imkanı sağladık.Şirketlerinin maliyeti 6,2 trilyon lira olan Borsa İstanbul, rağmen uluslararası düzeyde en yüksek fiyat artışına sahip piyasaların ortasına girdi. muhalefetin kötü niyetli spekülatif çabaları. devam edeceğiz. Dünya ticaretindeki payımızı artırarak ihracatımızı katlanarak artıracağız. Mevcut fazla hedefimize ulaşmak için başta güç olmak üzere her alanda imkanlarımızı kullanacağız. Enflasyonda yüzde 20 rakamlarına ulaşacağımız bir program uygulayacağız. Döviz Korumalı Mevduat ve katılma hesaplarını yıl sonuna kadar uzatıyoruz. KOBİ’lerimiz, sanayicilerimiz, ihracatçılarımız, turizmcilerimiz ve çiftçilerimiz dahil tüm kesimleri finansal olarak destekleyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız 200 milyar liralık kefaletle kredi tesisi de bu adımlardan sadece biri.

Her kesimden vatandaşı konut sahibi yapmak için uygun ve vadeli kredi imkanları sunmaya devam edeceklerinin bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin vizyon projesi olan Togg’a destek olmak için gerekirse kamu alım garantisi vereceğiz. Hayata geçireceğiz.” gelir dağılımında milletimize refah ve adalet getirecek politikalar. Milli gelirimizdeki her artışı 85 milyon insanın tamamına yansıtacak bir ekonomi yönetimi ile ülkemizi Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına hazırlayacağız.”

2022 hizmetleri ve 2023 programlarıyla ilgili değerlendirmelerini bu şekilde sonlandırdığına işaret eden Erdoğan, “Her günü çalışma ve hizmetlerle geçen bir hükümet olarak bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğimizin altını bir kez daha çizmek isterim. yeni yatırımlar, yeni politikalar ve yeni projelerle ülkemizi büyütelim.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort